lørdag , 22 juni 2024
Home LOVEN Afghanistan : 5 kvinner pågrepet under protest
LOVEN

Afghanistan : 5 kvinner pågrepet under protest

Tabilaner arresterte 5 kvinner som forsøkte å demonstrere ved universitetet i Kabul. For noen dager siden forbydde myndigheter høyere utdanning for kvinnelige studenter.

Politimenn anholdte 5 kvinner 22.desember 2022 ved universitet i Kaboul. Hundrevis av kvinnene forsøkte å demonstrere for å fordømme høyere utdannings forbud for kvinner for ubestemt varighet. 20.desember 2022 avgjorde myndigheter seg å stenge universiteter og høye skoler for kvinnelige studenter i privat som i det offentlige. 3 journalister ble også pågrepet.

Menn ble med på protest. Mannlige studenter nektet å ta eksamen mens 50 lærere trakk seg fra stillingene deres. Da de tok over makten i august 2021 lovet talibanene å gjøre regler føyelige til kvinner og jenter. Men handlinger følgte ikke.

Årsak til forbudet er så langt ukjent. I en pressemelding offentliggjorde 21.desember 2022 erklarte FN-generellsekretær Antonio Guterres at talibans avgjørelse er en spark på kvinnerettigheter. Ifølge UNESCO var kvinner mer utdannet fra 2001 til 2018. Det er perioden amerikanske soldater kastet taliban ut.

Fri Verden Media 

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *