fredag , 12 juli 2024
Home LEDELSE Iran: To tyske diplomater utvist
LEDELSE

Iran: To tyske diplomater utvist

Den Iranske regjeringen er uenig med at diplomatene uttrykte meninger om henrettelser landet har begått. 

To diplomater er utvist fra Iran. Det kunngjorde tirsdag den iranske regjeringen. Slik svarer Iran på Tyskland som for uke siden kastet 2 iranske diplomater ut på grunn av dødsstraff mot  Jamshid Sharmahd. Han er iransk borger som bodde i USA.

Utenriksdepartementet i Iran har innkalt Tysklands ambassadør og flere europeiske diplomater i de siste månedene. Iranske myndigheter mener vestlige land står bak protestene mot henrettelser landet har begått. Demonstranter for sin del dementerte at de hadde noe støtte fra utlandet.

Over 500  ble henrettet i år 2022. Det viser Iranian Human Right og nevnt i den franske avisen Le Courrier International. Henrettelsene har medført demonstrasjoner i og utenfor Iran.

Fri Verden Media med Associated Press

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *