lørdag , 20 april 2024
Home LOVEN En fransk anti-korrupsjonsforening har mistet tillatelse
LOVEN

En fransk anti-korrupsjonsforening har mistet tillatelse

Anticors kontor i Paris. Foto: 20minutes
Anticors kontor i Paris. Foto: 20minutes

-Dette har en forvaltningsrett i Paris besluttet

-Anti-korrupsjonsforening ble anmeldt for mangel på selvstendighet 

Fredag 23.juni 2023 har forvaltningsretten i Paris (Frankrikes hovedstad) besluttet at tillatelsen til anti-korrupsjonsforening  Anticor, må bli trukket. Anticor ble opprettet i 2002 og dens tillatelse fornyet for 3 år den 2.april 2021. Da var Jean Castex Frankrikes statsminister.

To dissidenter i organisasjonen anmeldte Anticor til Paris’ forvaltningsrett. Ifølge saksøkerne har Anticor ikke oppfylt vilkårene om selvstendighet og uselviskhet. Retten har avsagt dommen med tilbakevirkende kraft fra 21. april 2021. Anticor kunngjorde at den vil sende enda én henvendelse, samt å anke rettsavgjørelsen til lagmannsretten.

Anticor har reagert på beslutningen: «Denne kanselleringen er brudd på demokrati og foreningsfrihet», har organisasjonen skrevet på sin Twitter-siden. Den franske undersøkende nettavisen Médiapart meldte at kampen mot korrupsjon er i fare i Frankrike. Anticor undersøkte 159 korrupsjonssaker som er pågående i retten.

Fri Verden Media med Le Monde 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *