torsdag , 18 april 2024
Home HUMANITAER Krigsofre i Sudan har behov for 2,5 milliarder dollar
HUMANITAER

Krigsofre i Sudan har behov for 2,5 milliarder dollar

-25 millioner krigsofre er i nød 

-FN leter etter over 400 millioner dollar  for å bistå millioner av flyktninger 

FN meldte onsdag 17.mai 2023 at 2,56 milliarder dollar trenges for å bistå krigsofre i Sudan. Siden den 15.avril 2023 har den sudanske hæren vært i sammenstøt med en paramilitær gruppe.  

Ramesh Rajasingham er sjef i FNs kontor for humanitær innsats (OCHA). Han hevder at det er 2,5 millioner sudanere i nød. Ramesh mente antallet er det  høyeste som kontoret noen gang har registret i dette landet. OCHAs sjef la til at beløpet som er foreslått også er det høyeste siden begynnelsen av  krigen. 

Blant de som venter på humanitær hjelp er flyktninger. Ved OCHA oppfordret FNs kommissær for flyktninger til fristillelse av 472 millioner dollar i bistand. Pengene er ment å være for over en million flyktninger i de neste seks månedene. 

Konflikten har medført minst 700 000 internt fordrevne og nesten 200 000 som flyktet til nabolandene

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *