søndag , 14 april 2024
Home HUMANITAER Ukraina: 4,2 milliarder dollar trenges i år for sårbare personer
HUMANITAER

Ukraina: 4,2 milliarder dollar trenges i år for sårbare personer

Grunnet den pågående konflikten er over 20 millioner ukrainere avhengige av humanitær bistand.

NU Infos meldte 15.januar 2024 om at både FNs høykommissær for flyktnnger (UNHCR) og FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) ber om  4,2 milliarder for å bistå sårbare personer i  2024 i og utenfor Ukraina. Det er snakk om personene påvirket av Russland-Ukraina-konflikten som 24.februar 2022 brøyt ut. 14,6 milloner mennesker i Ukraina er avhengige av humanitær hjelp mens 6,3 millioner ble tvunget til å ta seg ut av landet. 

Russlands bombeangrep i Ukraina i de siste ukene, spesielt i regionene som Moskva har kontroll på, førte til at flere ukrainske hustandere har vært nødt til å huse seg i ødelagte boliger, uten gass, strøm og drikkevann. I tillegg meldte UNHCR om at 1,1 milliarder dollar forventes fra givere for å passe på 2,3 millioner fordrevne og deres vertsfamilier. Ifølge UNHCR er det 10 millioner ukrainere som har befunnet seg ute av hjemmet sitt.

Fri Verden Media/NU Info  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *