tirsdag , 16 april 2024
Home Uncategorized Israel: Minst 31 palestinske journalister i fengsel
Uncategorized

Israel: Minst 31 palestinske journalister i fengsel

Foto: Anadolu Agency

Dette er antallrekord. Journalistene sitter i varetekt uten dom.

Siden Israel-Palestina-konflikten startet 7.oktober 2023 har 38 palestinske journalister blitt pågrepet av israelske soldater. Av journalistene sitter 31 fortsatt i varetektsfengsel.  Det skrev Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grensen), en verdensdekkende NGO som forsvarer pressefriheten. De fleste ble pågrepet på Gazastripen og Vestbanken.

De pågrepne journalistene jobber for både avhengige og palestinske medier som J-Media, Maan News, Sanad og Radio Al-Karama. Pressemennene er utsatt for tortur og sitter i varetekt uten dom.  Siden 7.oktober 2023 har 80 journalister blitt drept på Gaza, mens over 50 mediehus har blitt ødelagt i bombeangrep.

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *