fredag , 19 juli 2024
Home SIKKERHET 22 drept i luftbombeangrep i Sudan
SIKKERHET

22 drept i luftbombeangrep i Sudan

Militærjuntassjefer i Sudan. Foto: Africanews
Militærjuntassjefer i Sudan. Foto: Africanews

-Sudans hær bak luftbombeangrep

-FN fordømmer

Over 22 bekreftet døde og et rekordantall skadde etter luftbombeangrep i Omdurman, i utkanten av Sudans hovedstad Khartoum. Det meldte lørdag 8.juli 2023 helsedepartementet i Khartoum delstaten. I nesten tre måneder har  krigen pågått i Sudan. Landets hær og den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (FSR) har gått løs på hverandre.

Når FSR har hatt kontroll på Khartoum og de nærmeste områdene som Omdurman og Bahri, reagerte sudanske styrker med luftbombeangrepene, har Reuters skrevet. Dette er et britisk nyhetsbyrå.  Ingen løsning av konflikten har foreløpig blitt funnet, til tross for  forhandlingsinnsats, fremhever Reuters.

FNs generalsekretær fordømte søndag 9. juli 2023  drapet på sivile, meldte Reuters. Antonio Gutieres har i tillegg bedt om våpenhvile mellom de to partene. Over 1133 har mistet livene sine midt i konflikten, mens rundt 2,9 millioner måtte flykte til trygge steder. Tallene er fra FN.

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *