lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Ghana avskaffer dødsstraff
LEDELSE

Ghana avskaffer dødsstraff

Slik ser Ghanas forsamling ut. Foto: Africanews
Slik ser Ghanas forsamling ut. Foto: Africanews

-Landets parlament vedtok at dødsstraff  vil ta slutt

– For 30 år siden ble den siste dødsdømte henrettet

Parlamentet i Ghana vedtok tirsdag 25.juli 2023 avskaffelse av dødsstraff. Det meldte det britiske nyhetsbyrået Reuters. I henhold til den nye straffeloven har dødsstraffen blitt livsvarig fengsel.

Fjoråret ble omtrent 176 dømt til døden i det vestafrikanske landet. Men siden 1993 hadde henrettelse ikke blitt iverksatt. Ghanas president Nana Akufo-Addo vil bekrefte loven, slik at den skal tre i kraft.

Francis Xavier Sosu er den ghanesiske representanten som foreslo lovsreformen. Sosu forklarte til Reuters at flertallet av innbyggerne i Ghana har stått for at dødsstraff avsluttes.

Ghana blir det 29.landet i Afrika og 176. i verden, som har avskaffet dødsdom. Dette fremhevde Death Penalty Project. Death Penalty Project er en britisk NGO som har samarbeidet med ghanesiske foreninger for å fjerne henrettelse.

Fri Verden Media med Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *