fredag , 24 mai 2024
Home LOVEN Skjønnhetssalonger tvunget til å stenge i Afghanistan
LOVEN

Skjønnhetssalonger tvunget til å stenge i Afghanistan

Kvinnene i Afghanistan. Foto: 20minutes.fr
Kvinnene i Afghanistan. Foto: 20minutes.fr

-Taliban-regimet har besluttet at skjønnhetssalonger må lukke dørene på grunn av brudd på islamsk loven

-Myndigheter mener kvinner bruker for mye penger i disse salongene

Tirsdag 25. juli 2023 har skjønnhetssalonger lukket dørene i Afghanistan. Dette har Taliban-regimet besluttet i slutten av juni. Med dette Taliban-dekretet mister 60 000 kvinner som har jobbet i 12 000 salonger, både inntektskilden og frihetsrom.

Forrige uke protesterte kvinner mot beslutningen i den afghanske hovedstaden Kabul. Politiet spredte demonstrasjonen med skytinger i luft og vannkanoner. Taliban-regimet mener kvinner i Afghanistan bruker masse penger i skjønnhetssalonger til bryllup. I tillegg hevder de afghanske myndighetene at noen av behandlingene i disse salongene ikke er i tråd med islamsk loven.

I august 2021 overtok Taliban makten i Afghanistan etter 20 år av den amerikanske ledelsen. Siden da har kvinner og jenter vært fratatt retten til universitet, høyskole og hjelpearbeid. Forrige måned erklærte Richard Bennett at kvinners tilstand i Afghanistan er én av de verste i hele verden. Bennett er spesialrapportør for Afghanistan i FNs menneskerettighetsråd.

Fri Verden Media med Agence France Presse  

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles