fredag , 12 juli 2024
Home Uncategorized Menneskerettsbrytere representerte Cuba i UPR
Uncategorized

Menneskerettsbrytere representerte Cuba i UPR

Raul Castro, presidenten for Cuba fra 2008 til 2018. Foto: Caribbean Journal
Raul Castro, presidenten for Cuba fra 2008 til 2018. Foto: Caribbean Journal

Lokal menneskerettsforening mener de er involvert i grove menneskerettsbrudd i landet men tok ordet på vegne av Cuba under UPR i FNs menneskerettsråd.

Mandag kveld meldte cubansk nettavis cubanet.com at tre av de tjenestemennene som for dager siden representerte Cuba i et toppmøte arrangert av FNs menneskerettsråd, er involvert i grove menneskerettsbrudd. Møtet dreide seg om Den universelle periodiske bedømmelse (UPR). 

Faktisk er det Yuri Pérez Martínez, Luis Emilio Cadaval San Martín og Carlos Alberto Martínez Blanco som organisasjonen Fundación para los Derechos Humanos en Cuba (FDHC) mener tok ordet på vegne av Cuba i denne anledningen. De tre er henholdsvis jurist, militæroffiser ved innenriksdepartementet og lege.

FDHC regner mennene som «menneskerettsbrytere». Om Yuri Pérez Martínez fortalte stiftelsen i en rapport at jusprofessoren ved Havanna Universitetet løy om både respekt for grunnlovsretter og troverdighet av valgsystem i Cuba. FDHC rapporterer at  oberstløytnant Luis Emilio Cadaval spredde falske nyheter om straffeprosess samt han benektet tilstedebeværelsen av politiske fanger i Cuba. FDHC har skrevet vedrørende Carlos Alberto Martínez at han skjulte dataer tilknyttet skadelig helsepolitikk for befolkningen. Carlos Alberto er ansvarlig for kampen mot kreft i Cubas helsedepartement.

Fri Verden Media/cubanet.com

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles