fredag , 19 juli 2024
Home LOVEN Thailand: Likekjønnet ektepar legaliseres
LOVEN

Thailand: Likekjønnet ektepar legaliseres

Landet er blitt det første i Sør Asia som anerkjenner likekjønnet ektepar. Senatet vedtok loven tirsdag.

Thailands senat vedtok tirsdag 18.juni 2024 en lov som legalisere likekjønnet ektepar, meldte TV-kanal Al-Jazeera. Med den nye loven blir landet det første i Sør Asia samt det tredje i hele kontinentet etter Taiwan og Nepal, som anerkjenner homofilt ekteskap. Av de 152 senatorene som deltok i plenum, stemte 130 for lovforslaget mens 18 sa nei til det.

Loven skal tre i kraft 130 dager etter å ha blitt publisert av kongebladet. LGBT-aktivister samtidig som menneskerettsorganisasjoner ønsket loven velkommen. Ifølge det thailandske kontoret av Amnesty International, representerer homofililoven belønning av deres lang kamp.

Fri Verden Media/Al-Jazeera

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *