lørdag , 22 juni 2024
Home SIKKERHET Burkina Faso: En advokat bortført på flyplass
SIKKERHET

Burkina Faso: En advokat bortført på flyplass

Advokat Guy Hervé Kam ble kidnappet på Ouagadougou flyplass. Han er forsvarer til sivilbefolkninger innkalt for militær tjeneste. 

Nat til torsdag 25. januar 2024 i Burkina Faso ble Guy Hervé Kam bortført av uidentifiserte personer på Ouagadougous flypass, landets hovedstad. Det skrev torsdag 25.januar 2024 politisk bevegelse Balai Citoyen i en pressemelding på sin Facebook-side. Advokaten reiste tilbake fra familiebesøk i Bobo Dioulasso, sør for landet. Årsak bak bortføringen forblir hittil ukjent. Hervé Kam er leder for SENS, en menneskerettsorganisasjon i Burkina Faso.

Guy Hervé Kam er forsvarer til journalister, opposisjonspolitiker og mennekserettsakitivster som 6.november 2023 ble innkalt til militær tjeneste innenfor rammen av kamp mot terrorisme. 6.desember 2023 avsa en forvaltningsrett i Ouagadougou en dom om at innkallingen var ulovlig, og at forsvarsdepartementet bør derfor oppheve den:

– Kampen vår var å bevise at disse rekvisisjonsordrene utgjorde et brudd på deres menings- og ytringsfrihet samtidig som de regnes som et redskap for psykisk tortur, fortalte Hervé Kam til Radio France Internationale, den franske verdensdekkende radiokanalen.

Ifølge et dekret som Burkina Fasos juntaleder kaptein Ibrahim Traoré utstedte 19.april 2023 kan staten utskrive sivilbefolkning fra 18 år gammel til militær tjeneste. De siste månedene ble en politiker og en menneskerettsaktivist bortført. Begge er blant de tvangsutskvrevne.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles