onsdag , 17 april 2024
Home HUMANITAER FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger underfinansiert
HUMANITAER

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger underfinansiert

– UNRWA fungerer med underskudd

-Over hundre millioner dollar trenges for å mate millioner palestinske flyktninger

75 millioner dollar. Dette er underskuddet FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har fungert med. Det meldte fredag 2.juni 2023 Philippe Lazzarini. Det var under en pressekonferanse i New York, i USA. Lazzarini er sjef for UNRWA. FN opprettet UNRWA  1949 for å motta palestinere som har flyktet fra landene Israel annekterte.

Nesten 6 millioner flyktninger fra Palestina lever i Gazastripen, Vestbanken, Syria, Jordan og Lebanon. En tredjedel av flyktningene er hust i flyktningsleirer. Alle er avhengige av frivillige bidragsytere. 

Lazzarini understreket at 75 millioner dollar trenges i all hast. Pengene vil hjelpe over én million mennesker i Gaza som har behov for mat. 30 millioner dollar er også nødvendig for å mate 600 000 i Syria, Lebanon og Jordan. FNs generalsekretær, Antonio Guterres, oppfordret internasjonalt felleskapet til å sørge for at alle UNRWAs behov blir finansiert.

Fri Verden Media med UN Info

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *