fredag , 12 juli 2024
Home LOVEN Livsvarig fengsel til amerikansk statsborger i Kina
LOVEN

Livsvarig fengsel til amerikansk statsborger i Kina

-Amerikansk statsborger var tiltalte for å ha spionert på Kina

-Han hadde vært vareteksfengslet i over to år

Mandag 15. mai 2023 fikk  John Shing-Wang Leung (78) livsvarig fengsel i Kina. John Shin er opprinnelig fra USA. Han hadde oppholdt seg i Hong-Kong. Dette kan forverre  konflikt i diplomatiske relasjoner mellom USA og Kina. Det har Associated Press skrevet.

Årsaker til rettsavgjørelsen gjenstår utydelig. Den 15.april 2021 pågrep kinesiske etterettningstjenester John Shin i Suzhou.Da var de kinesiske grensene stengt på grunn av koronapandemien. Suzhou ligger sørvest i Kina. USAs statsborger har blitt hemmelig fengslet.  

Associated Press opplyser at både undersøkelsen og rettssaken fant sted bak lukkede dører. Og at slik skjer det  når det gjelder om spionasjesak. USAs ambassade i Kina hevdet at de har vært klare over saken men kunne ikke kommentere ytterliggere på grunn av taushetsplikt.

Fri Verden Media med Associated Press  

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *