torsdag , 20 juni 2024
Home LEDELSE USA: En europeisk NGO-ansatt pågrepet i SAR
LEDELSE

USA: En europeisk NGO-ansatt pågrepet i SAR

SARs president Faustin Archange Touadera. Foto: AFP
SARs president Faustin Archange Touadera. Foto: RFI

Den sentralafrikanske påtalemyndigheten tror han har tett forhold til våpnede grupper.

Nyhetsbyrået Reuters meldte lørdag 1.juni 2024 kl.8:44 kveld, om at en europeisk ansatt tilhørende en amerikansk NGO,har sittet i en varetektscelle i Den sentralafrikanske republikks hovedstad Bangui siden 25.mai. Mannen heter Joseph Figueira og besitter både portuguesisk og belgisk pass.

Den sentralafrikanske påtalemyndigheten arresterte Figuera som følge av undersøkelse som de åpnet. Riksadvokaten utlyste fredag 31.mai under en TV-tale at den europeiske hjelpearbeideren har tett forhold til væpnede grupper. Noe som utgjør en trussel mot statens sikkerhet, la riksadvokaten til videre.

For flere tiår har Den sentralafrikanske republikk blitt herjet av statskupp og borgerkriger. Hæren gjør front mot en rekke væpnede grupper. Til tross for en fredsavtale som regjeringen ingikk i 2019 med 14 væpnede grupper, vedvarer usikkerhet i landet.

Fri Verden Media/Reuters  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *