lørdag , 13 juli 2024
Home SIKKERHET Mexico: De 31 savnede migrantene er funnet
SIKKERHET

Mexico: De 31 savnede migrantene er funnet

De ble kidnappet av væpnede menn tilknyttet narkotikkakarteller. Lokale myndigheter måte spore mobilen deres for å finne dem.

Ifølge det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press (AP), kunngjorde meksikanske myndigheter onsdag 3.januar 2023 at de 31 savnede migrantene har blitt funnet. Migrantene som nå er under regjeringens beskyttelse, kommer fra Ecuador,Colombia, Venezuela, Honduras og Mexico.

Redningsoperasjonen ble innledet av lokale påtalemyndigheter, militærsstyrker og nasjonalguarden, meldte AP. De måtte spore mobilen deres for å kunne finne dem. Forrige helg bortførte væpnede menn migrantene i Reynosa. De sistenevnte tok bussene fra Monterey til Matamoros og forsøkte å krysse grensen mot Texas, i USA, skrev Reuters.

Reynosa regionen er best kjent for å være et område narkotikakarteller opererer i. Francisco Gallardo er prest og sjef for Casa de Migrante, en forening som huser migranter. Han fortalte til Reuters at ulovlige innvandrere er regelmessig utsatt for bortføring i bytte mot løsepenger.

Fri Verden Media/Associated Press

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *