lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Salvador: Uregelmessigheter under president-og parlamentsvalget
LEDELSE

Salvador: Uregelmessigheter under president-og parlamentsvalget

Dette bemerket et politisk parti. Medier fikk ikke adgang til valglokaler.

4.februar 2024 meldte avisen La Prensa Grafica om at leder for opposisjonspartiet Allianza Republicana Nacionalista (ARENA), Carlos Saade, påpekte at uregelmessigheter har preget valgprosessen rundt både president-og parlamentsvalget. I november i fjor har en valgekspert advart om mulig valgfusk.

Saade understreket at istendenfor Juntas de Receptoras de Votos’ medlemmer er det ledere i regjeringspartiet som satt på bord dedikert til organet. Juntas Receptoras de Votos sørger for at velgeres rett  respekteres. I tillegg hevdet politikeren at pressemenn ikke fikk tilgang til valglokaler.  

Ifølge Den høyeste valgdomstolen (TSE) står den sittende presidenten Nayib Bukele på toppen i midlertidige valgresultater med 31,49 % av stemmene. Dette rapporterte La Prensa Grafica søndag 4.februar kl.19:45 lokal tid. Det styrende partiet Nuevas Ideas (nye ideer) vant 58 av 60 seter i nasjonalforsamlingen.

Nettavisen elsavador.com opplyste at søndag kveld feiret Bukele seieren sin ved å holde en tale på balkongen av presidentboligen. Han gikk hardt ut mot internasjonale NGO-er og journalister som har kritisert en 2 års unntakstilstand som de mener har skapt frykt og medført vilkårlig forvaring i Salvador.  

Fri Verden Media-La Prensa Grafica-Elsavador.com

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *