fredag , 24 mai 2024
Home LEDELSE Ortega-regimet sendte 12 nicaraguanske prester til Roma
LEDELSE

Ortega-regimet sendte 12 nicaraguanske prester til Roma

Nicaraguas president Danel Ortega. Foto: NBC News
Nicaraguas president Danel Ortega. Foto: NBC News

Prestene er tidligere politiske fanger. I flere år har nicaraguanske myndigheter satt munnkurv på den katolske kirken.

Nicaragua sendte 12 prester til Italias hovedstad Roma. Det melder torsdag 19. oktober 2023 det  britiske nyhetsbyrået Reuters. Prestene er tidligere politiske fanger. Denne beslutningen kommer etter samtalene mellom Daniel Ortega-regimet og den katolske ledelsen i Vatikanet.

I over fem år har den katolske kirken i Nicaragua (Mellom-Amerika) opplevd forfølgelser av politiske grunner. Nicaraguanske myndigheter mener ved å lede protester  forsøker katolske ledere å destabilisere landet og styrte presidenten Daniel Ortega.

Av katolske ledere er den berømte biskopen Rolando Alvarèz som er sterkt kritisk til Ortega-regimet. 3.juli 2023 ble Alvarès løslatt etter å ha blitt dømt 10.februar til 26 år i fengsel. Biskopen ble frigitt samtidig som 222 politiske fanger som øyeblikkelig ble utvist til USA. Men Alvarès nektet å gå ombord på flyet. I slutten av august bannlyste myndighetene Jesuittordenens aktiviteter.

Fri Verden Media med Reuters  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *