fredag , 24 mai 2024
Home HUMANITAER Verdens helseorganisasjon ba Hamas om å frigi gisler
HUMANITAER

Verdens helseorganisasjon ba Hamas om å frigi gisler

Hamas-krigere. Foto: ABC
Hamas-krigere. Foto: ABC

WHO ønsker å få adgang til gislene for medisinsk bistand

Onsdag 25.oktober 2023 ba Verdens helseorganisasjon (WHO) Hamas-krigere om å frigi gisler de tok, meldte torsdag 26.oktober det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. WHOs sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus samtalte med den israelske NGO-en Hostages and Missing Families Forum, som representerer familiene til gislene.

WHO mener Hamas må lette adgang til gislene slik at de får medisinsk bistand. I tillegg krevde Tedros Adhanom bevis på at de er fortsatt i live. Personer som Hamas tok som gisler var utsatt for allerede eksisterende helseproblemer som nå trenger nødhjelp, skrev Anadolu.

Fri Verden Media med Anadolu

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *