fredag , 24 mai 2024
Home LOVEN Over 200 000 mindreårige voldtatt i over 50 år i Spania
LOVEN

Over 200 000 mindreårige voldtatt i over 50 år i Spania

San Jeronimo el Real katedralen i Madrid. Foto: 123 RF

Rapport om voldtekt i den katolske kirken ble sendt til parlamentet. Etterforskere foreslår kompensasjon for de ofrene.

Fra 1970 til i dag har over 200 000 mindreårige blitt voldtatt i den katolske kirke i Spania. Det meldte fredag 27.oktober 2023 Euronews som siterer det franske nyhetsbyrået Agence France Presse. Tallet kommer fra en 777 siders rapport som en selvstendig undersøkelseskommisjon utstedte.

Kommisjonen ble iverksatt for å vurdere omfanget av barnekriminalitet innenfor den katolske kirke i Spania.  Rapporten er basert på undersøkelser som kommisjonen utforte blant 8000 personer. Landets mekler Angel Gabilondo sendte rapporten til nasjonalforsamlingen.

Etterforskere er svært kritiske til den katolske hierarkien som de mener svarte på anklagelsene med benektelsen eller minimeringen. Rapporten foreslår at den spanske staten både anerkjenner fenomenet og kompensere de ofrene.

Fri Verden Media  med Euronews  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles