lørdag , 13 juli 2024
Home Uncategorized Biskop Rolando Alvazez frigitt i Nicaragua
Uncategorized

Biskop Rolando Alvazez frigitt i Nicaragua

Biskopen Rolando Alvarez i Nicaragua. Foto: AFP
Biskopen Rolando Alvarez i Nicaragua. Foto: AFP

-Biskop Rolando Alvarez var  fengslet for sine meninger

-Staten vil  utvise ham fra landet

Mandag 3.juli 2023 ble biskop Rolando Alvarez frigitt i Nicaragua. Det er et land i Mellom-Amerika. Den religiøse lederen hadde sittet i fengsel siden august i fjor. Nicaraguanske påtalemyndigheter beskyldte Alvarez for å gi sin støtte til motstandere i fengsel. 

Forrige uke avsa Den interamerikanske domstolen for menneskerettigheter at biskopen må bli løslatt. Så langt forhandler Nicaraguas regjering med Den hellige stol. Forhandlingen dreier seg om muligheten for Rolando Alvarez til å bli utvist av landet eller sendt i eksil.

Fredag 10.februar 2023 ble Rolando Alvarez dømt til 26 års fengsel. Biskopen ble løslatt dagen før, samtidig med 222 andre politiske fanger. Men Alvarès sa nei til å gå ombord i flyet til USA med de andre løslatte. Alle mistet sitt statsborgerskap, fordi myndighetene  anklaget dem for høyforræderi.

Den religiøse lederen er best kjent for å være kritisk til Daniel Ortegas regime. Ortega er president i Nicaragua. Han vant presidentvalget i 2021 for en fjerde periode etter å ha kastet flere kandidater, som var med i avstemningen, i fengsel.

Alvarès er stemmen for opposisjonsledere, studentaktivister og menneskerettighetsforkjempere forfulgt av Daniel Ortega. Nicaraguas president anser demonstrasjoner som statskuppforsøk.

Fri Verden Media med Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles