fredag , 24 mai 2024
Home SIKKERHET Storbritannia fordømmer etnisk rensing vest i Sudan
SIKKERHET

Storbritannia fordømmer etnisk rensing vest i Sudan

Militærjuntassjefer i Sudan. Foto: Africanews
Militærjuntassjefer i Sudan. Foto: Africanews

Den britiske regjeringa mener Rapid Support Forces er de som mest står bak etnisk rensing i Sudan.

Den britiske radiokanalen BBC opplyser onsdag 18.oktober 2023 at de har beviser på at etnisk rensing har blitt begått vest i Sudan. Siden 15.april har sudanske militærstyrker og den paramilitære gruppen Rapid Support Forces gått løs på hverandre. Ifølge FN har konflikten medført nesten 9000 døde.

BBC legger til at over 68 landsbyer har blitt brent. Radiokanalen som siterer bevisene melder at Rapid Support Forces (RSF) er de mest ansvarlige for slike handlinger. Overfor BBC lovet Sudans juntasjef Abdelfatah Al-Buhran å bringe saken til Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

11.juli 2023 avsløret  Human Rights Watch at RSF-soldater og en alliert væpnet gruppe summarisk henrettet 28.mai i Vest-Darfur, 28 sivile tilhørende den etniske gruppen Massalit. Den verdensdekkende menneskerettsorganisasjonen oppfordret dermed ICC-aktoren til å saksøke gjerningspersoner. Tidligere i juni meldte Amnesty International at begge krigførende partene i Sudan har begått grove krigsforbrytelser.

Fri Verden Media med BBC

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles