fredag , 12 juli 2024
Home SIKKERHET Jenteelever forgiftet i Afghanistan
SIKKERHET

Jenteelever forgiftet i Afghanistan

Jenteelever i Afghanistan. Foto: AFP

-Jenteelever innlagt på sykehus men de er ikke i fare

-Politiet pågrep ingen

Uidentifiserte menn forgjiftet over 60 jenteelever mandag 5.juni 2023. Det meldte politiet i Afganistan. Giftangrepet skjedde i en skole i Sancharak distriktet, nord i Afganistan. Jenteelevene ble innlagt på sykehus.Men politiets talsmann i Sare-Pol provinsen, Den Mohammed Nazari, beroliget at livet deres ikke står i fare.

Så langt har ingen blitt tatt i forbindelse med hendelsen. I nabolandet Iran har omtrent 13 000 jenteelever blitt ofre for forgjiftning siden november i fjor. Den 15.august 2021 overtok Talibaner makten i Afghanistan etter den amerikanske ledelsen. Taliban har iverksatt loven som forbyr utdanning av kvinnelige elever og studenter.

Fri Verden Media med I24News  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *