tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE 23 aktivister arrestert i Hong Kong
LEDELSE

23 aktivister arrestert i Hong Kong

-Aktivister deltok i protest i forbindelse med 34-årsdagen for Tiananmen-massakren

– Kina forbøy alle arrangementer i forbindelsen med hendelsen

Politiet i Hong kong pågrep 23 aktivister søndag. De har deltatt i arrangement til minne om Tiananmen-massakren. Hendelsen skjedde den 4.juni 1989 i Tiananmen-plassen, i Beijing (hovedstaden). Med stridsvogner drepte Kinas forsvar hundrevis mennesker. Det var under protesten for et demokratisk system.

FN meldte mandag 5.juni at arrestasjonen er “alarmerende”. De pågrepede er beskyldt for «forstyrrelse av offentlig ordem». FNs kommisær for menneskerettigheter oppfordret de kinesiske myndighetene til å frigi aktivistene.

Hong Kong er en tidligere britisk koloni. Storbritannia ga tilbake øya til Kina i år 1997. I Hong Kong er journalister og pro-demokratiske-aktivister utsatt for forfølgelser.

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *