lørdag , 20 april 2024
Home SIKKERHET Menneskerettsaktivist frigitt i Pakistan etter bortføringen
SIKKERHET

Menneskerettsaktivist frigitt i Pakistan etter bortføringen

-Menneskerettsaktivist har vært tilbake hjem siden fredag kveld

-Han har kritisert undertrykkelsen av eks-statsministerens tilhengere

Uidentifiserte menn friga Jibran Nasir (36) fredag kveld. Det meldte Nasir selv på sin Twitter-side. Jibran Nasir  er en berømt advokat og menneskerettsaktivist i Pakistan. Dagen før bortførte mennene Nasir i Karachi, sørvest i Pakistan. Han kom fra en restaurant etter kveldsmat med sin kone. 

Det var kona som advarte om bortføringen via en video hun la inn på sosiale medier. Hun fortalte at det var 15 menn som med makt tok hennes ektemann med til et kjøretøy. Hun politianmeldte dem umiddelbart. 

Hendelsen fant sted i sammenheng med undertrykkelsen av en protest Imra Khans tilhengere startet for noen uker siden. Jibra Nasir fordømte sterkt at politiet slo ned på demonstrasjonen.  Imra Khan er en pakistansk tidligere statsministere. Khan hadde styrt landet fra august 2018 til april 2022. Khan saksøkes i en korrupsjonssak. 9.mai 2023 pågrep politiet Khan i hjemmet sitt etter  flere forsøk. Arrestasjonen medførte kraftig protest. 12.mai 2023 beordret Islamabads Høyesterett at eks-statsminister blir frigitt. Dommere begrunnet rettsavgjørelsen med at arrestasjonen var ulovlig. 

Fri Verden Media med Al-Jazeera

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *