onsdag , 17 juli 2024
Home SIKKERHET Menneskerettsaktivist bortført i Pakistan
SIKKERHET

Menneskerettsaktivist bortført i Pakistan

-Menneskerettsaktivist var på restaurant sammen med  sin kone

-Han har kritisert pågående undertrykkelsen av eks-statsministers tilhengere 

Jibran Nasir (36) er en berømt advokat og menneskerettsaktivist i Pakistan. Nat til fredag 2.juni 2023 bortførte uidentifiserte menn Nasir i Karachi, sørvest i Pakistan. Han kom fra restaurant for en kveldsmat med sin kone. 

Det er kona hans som advarte om bortføringen via en video hun la inn på sosiale medier. Hun fortalte at det er 15 menn som med makt tok sin ektemann med til kjøretøy. Hun umiddelbart politianmeldte dem.

Hendelsen fant sted i sammenheng med undertrykkelsen av protest Imra Khans tilhengere startet for noen uker siden. Jibra Nasir har fordømt sterkt politivolden mot demonstrantene.  Imra Khan er en pakistansk tidligere statsminister.

Khan hadde styrt landet fra august 2018 til april 2022. Han saksøkes i en korrupsjonssak. 9.mai 2023 pågrep politiet Khan hjemmet sitt etter  flere forsøk. Arrestasjonen medførte kraftig protest. 12.mai 2023 beordret Islamabads Høyesterett at eks-statsministeren blir frigitt. Høyesteretten begrunnet at pågripelsen var ulovlig. 

Fri Verden Media med Al-Jazeera 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *