fredag , 24 mai 2024
Home LEDELSE USA tilbyr midlertidig beskyttelse til 470 000 venezuelere
LEDELSE

USA tilbyr midlertidig beskyttelse til 470 000 venezuelere

USAs president Joe Biden. Foto: Business Standard
USAs president Joe Biden. Foto: Business Standard

Men Joe Bidens motstandere mener tiltaket kan føre til ulovlig innvandring til USA. Hundretusenvis har flyktet fra Venezuela av både politiske og økonomiske grunner.

Biden-administrasjonen kunngjorde onsdag 20.september 2023 at over 470 000 migranter fra Venezuela vil få en midlertidig beskyttelse i USA. Det melder den amerikanske avisen  Washington Post. Beslutningen kommer i kjølvannet av en skyhøy tilstrømning av migranter, som på Texas-grensen har blitt stadig vanskeligere for den amerikanske regjeringen å holde nede.

Ifølge USAs innenriksdepartement varer den juridiske beskyttelsen 18 måneder, med mulighet til å bli fornyet. Statusen forhindrer eventuell utvisning av migrant om sitt hjemland ikke ser trygt ut, skriver Washington Post som siterer USAs  innenriksminister Alejandro Mayorkas. Politikere fra Det republikanske partiet fremførte sterk kritikk over en innvandringspolitikk de mener kan medføre en økning i ulovlig innvandring i USA.

Ifølge Washington Post har 243 000 venezuelere levd i USA med midlertidig oppholdstillatelse.  Gjennom flere tiår har over 6 millioner venezuelere flyktet fra hjemlandet deres av politiske og økonomiske grunner. Siden 2021 har omtrent 500 000 sittet i interneringssenteret ved grensen mot Venezuela.

Fri Verden Media med Washington Post 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *