fredag , 24 mai 2024
Home LOVEN Sønnen til journalist Jimmy Lai bekymrer seg over sin fars langvarige forvaring
LOVEN

Sønnen til journalist Jimmy Lai bekymrer seg over sin fars langvarige forvaring

Jimmy Lai har sittet i fengsel i tre år av politiske grunner. Sønnen hans frykter at journalisten kan miste livet i fengsel. Jimmy Lai skal ha sitt første rettsmøte neste desember.

Sebastien Lai er sønnen til journalist Jimmy Lai. Ifølge det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press bekymrer Sebastien seg over at faren kan dø i fengsel grunnet langvarig varetektsfengsel i Hong Kong. I tillegg fordømmer Sebastien Storbritannia som ikke har gjort noenting slik at deres statsborger blir frigitt.

Jimmy Lai(75) er gründer av Apple Daily, en pro-demokratisk-avis som han opprettet i 1995. Avisen stengte dørene i år 2021. Lai har sittet i høysikret fengsel. 18.desember 2023 skal journalisten ha sitt først rettsmøte. Han risikerer livsvarig fengsel i henhold til sikkerhetsloven. 

I år 2020 pågrep politiet journalisten. Påtalemyndighetene i Hong-Kong beskylder Jimmy Lai for deltakelse i en pro-demokratisk protest. Myndighetene sier de ikke tillot protesten. Lai saksøkes også for svindel. Apple Dailys gründer er en modig ytringsfrihetsforkjemper i Hong Kong.

I slutten av sist mai har Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grenser) lansert en omfattende kampanje for at journalisten blir frigitt. Reporters Sans Frontières er en NGO som forsvarer pressefriheten rundt om i verden. 116 mediesjefer fra 42 land medvirker i denne kampanjen.

Hong Kong er en kinesisk region med en spesiell status. Regionen var tidligere en britisk koloni. Der blir regelmessig pro-demokrati-aktivister utsatt for ulike former av forfølgelser.

Fri Verden Media med Associated Press

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles