torsdag , 20 juni 2024
Home LEDELSE Etiopia: En fransk journalist pågrepet
LEDELSE

Etiopia: En fransk journalist pågrepet

Journalisten reiste til Etiopia som spesialkorrespondant for å dekke et arrangement. Han er anklaget for konsirasjon.

26.februar 2024 offentliggjorde fransk mediekonsern Indigo Publications som utgir undersøkerende nettavis Africa Intelligence, en pressemelding om at journalist Antoine Galindo har sittet i politivaretekt i Etiopias hovedstad Addis Abeba siden 22.februar 2024. Nettavisen mener forvaringen av Galindo er vilkårlig. Journalisten reiste til Etiopia som spesialkorrespondent for Africa Intelligence for å dekke toppmøtet av Den afrikanske union (AU).

Ifølge nettavisens pressemelding ble Antoine Galindo presentert til en forhørsdommer 24.februar 2024. I denne anledningen ble varetektsfengslingen forlenget til 1.mars 2024  . Galinga er anklaget for «konspirasjon for å vekke kaos». Mediekonsernet mener anklagepunktet ikke baseres på troverdige beviser. Indigo Publications la vekt på at journalisten ankom landet med et gyldig visum og at Etiopias medietilsyn Ethiopian Media Authority var klar over formålet med hans tilstedebeværelse i Etiopia.

NGO-en Committee To Protect Journalists (CPJ) som forsvarer pressefriheten rundt om i verden, tok kontakt med etiopiske myndigheter om saken men fikk ingen svar fra de sistenevnte. CPJ mener Etiopia fram til 1.desember 2023 var det 2.verste fengselet for pressemenn i Afrika sør for Sahara, med 8 av dem sittende bak lås og slå.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *