onsdag , 29 mai 2024
Home LEDELSE Irak: Homofili blir kriminalisert
LEDELSE

Irak: Homofili blir kriminalisert

Irakisk nasjonalforsamling vedtok lovforslag som innebærer at homofil risikerer opptil 15 års fengsel. 

Den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera skrev søndag 28 april 2024 at Iraks nasjonalforsamling vedtok lørdag et lovforslag mot prostitusjon og homofili. Ifølge den nye loven risikerer LHBT-person mellom 10 og 15 års fengsel. Lovforslaget fikk støtte fra Shia Muslim som er nasjonalforsamlingens største koalisjon av politiske partier. 

Målet med å gjennomføre loven er å «beskytte irakisk samfunn fra fordervelse av moral».Det skrives på dokumentet. Dødsstraff sto på lovforslaget men det ble fjernt som følge av press fra USA og Den europeiske union. 

Kriminalisering av homofili i Irak skapte krasse kritikker fra menneskerettsorganisasjoner. For Rasha Younes er å gjøre homofili straffbart et hardt slag på grunnleggende menneskerettigheter. Rasha Younes er ansvarlig for LHBT-rettigheter i Human Rights Watch.  Medlemmer av LHBT-samfunnet i Irak har regelmessig blitt drept av både bevæpnede grupper og individuelle. 

Fri Verden Media/Al-Jazeera 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *