lørdag , 22 juni 2024
Home LOVEN Tunisia: EU bør forhindre ulovlig innvandring
LOVEN

Tunisia: EU bør forhindre ulovlig innvandring

Tunisisk regjeringen ønsker å samarbeide med europeiske ledere i kamp mot urettslig migrasjonen. 

Torsdag 27.april 2023 var Ylva Johannson på besøk i Tunisia. Ylva Johannson er Europakommissær for innenrikssaker. Hun har møtt Tunisias utenriksminister Nabil Ammar. Begge personlighetene samtalte om innvandringskrise, økonomisk reformer, returnering og reintegrering av ulovlige innvandrere, blant annet. 

Under møtet ba Nabil Ammar om EUs økonomisk bistand for å løse disse sakene.  Noen tunisiske kyster ligger 150 km fra den nærmere italienske byen Lampedusa som regelmessig mottar  innvandrere. De fleste innvandrerne kommer fra Afrika sør for Sahara. I det første kvartalet i år hindret tunisisk kystvakten 1400 båtmigranter i å nå Europa. 

Over 20 000 innvandrere fra det svarte Afrika lever i Tunisia, ifølge den engelske radiokanalen BBC. Flertallet er båtmigranter  som ikke klarte å komme inn i Europa.  21. februar  2023 hevdet presidenten Kais Saied at de svarte innvandrerne er involvert i høy kriminalitet på noen tunisiske byer. Det startet jakt på de svarte innvandrerne overalt i Tunisia. Bølger av migrantene måtte fly tilbake hjemland.      

Fri Verden Media med Voice of America 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *