lørdag , 22 juni 2024
Home HUMANITAER Umenneskelige forvaringsforhold i politiceller i Haiti
HUMANITAER

Umenneskelige forvaringsforhold i politiceller i Haiti

-En lokal menneskerettsorganisasjon har slått alarm om forvaringsforhold i politihus

-Blant fangede er gravide kvinner som er nektet helsebehandling

Overfylt, umenneskelige og utrygt. Slik beskrev Réseau National des Défenseurs des Droits Humains (Nasjonal Menneskerettsforkjemperes Nettverk) forvaringsforhold i Haiti. RNDDH har slått alarm torsdag 1.juni 2023 om celler i politihus.

RNDDHs etterforskere meldte at de var på en turné i  seks politihus i vestlige Haiti. Men de fokuserte på den haitiske hovedstaden Port-au-Prince. RNDDH meldte at i Port-au-Prince er politiceller skitne, kvalmende og fylt med 48 fanger istedenfor 10 som forventet. Organisasjonen understreket at fangene i Port-au-Princes politihus  nektes tilgang til besøk, mat og vann.

Blant de fengslede er det gravide kvinner, har RNDDH skrevet. Organisasjonen meldte om en kvinne gravid i sjette svangerskapsmåned, som politiet pågrep i januar, og som fortsatt venter på helsebehandling. 54 omkom i Haitis fengsler av underernæring i fjor, mellom januar og april. Dette avdekket FN i en rapport.

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *