lørdag , 20 april 2024
Home LEDELSE Grunnlovsrådet i Russland har bekreftet en skadelig lov for ytringsfriheten
LEDELSE

Grunnlovsrådet i Russland har bekreftet en skadelig lov for ytringsfriheten

Russlands president Vladimir Putin. Foto: AFP/SPUTNIK
Russlands president Vladimir Putin. Foto: AFP/SPUTNIK

Etter Russlands invasjon av Ukraina vedtok Moskva et lovforslag som setter ytringsfrihet i fare. Grunnlovsrådet sa nei til russere som mente loven er urettslig.
Forrige uke sendte FNs eksperter rød varsel til russiske myndigheter over en lov som alvorlig truer ytringsfriheten. Loven som grunnlovsrådet bekreftet, straffer kritikk mot russiske soldater, spesielt de som er på oppdrag i Ukraina. Den russiske nasjonalforsamlingen vedtok ordningen rett etter Russlands invasjon av Ukraina brøt ut 24.februar 2022.
Ekspertene mener loven setter i fengselsfare motstandere som tør fordømme Russlands angrep mot sivile i Ukraina. Ifølge UN Info har 20 000 personer blitt arrestert for å ha kritisert Ukraina-konflikten. Politiet pågrep 7000 andre som «ha brakt den russiske hæren i miskreditt».  
Ifølge grunnlovsrådets dom er loven i tråd med både borgerplikt til å forsvare hjemlandet og respekt til hjemlandsforvarere. Retten henviste i tillegg til tillit mellom samfunnet og staten. FNs eksperter ba om at loven avskaffes.
Fri Verden Media med UN Info

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *