lørdag , 13 juli 2024
Home ARBEIDSRETT <strong>Tunisia: Fagforeninger demonstrerte mot diktatur</strong>
ARBEIDSRETT

Tunisia: Fagforeninger demonstrerte mot diktatur

Fagorganiserte fordømte mangelen på ytringsfrihet og den skadelige politikken for fattige.   

Lørdag 18.februar 2023 demonstrerte tusenvis av fagorganiserte i Sfax, Kairouan, Nabeul og Tozeur, i Tunisia. Demonstranter stormet gatene for å kreve Anis Kaabis løslatelse. Han er forbundssjef i samferdselssektoren. Kaabis ble pågrepet i slutten av januar.

Tunisiske fagorganiserte sa under protesten at de har hatt nok av økonomisk politikk som medfører vekst i matprisene. De protesterte også mot trussler mot ytringsfrihet. En demonstrant fortalte til 20 minutes.fr, en fransk nettavis, at han kan bli sagt opp for sin mening.

Demomstrantene fikk støtte fra Esther Lynch. Hun er Europeisk fagforeningssjef. Lynch deltok i protest sammen med tunisiske fagorganiserte. Men hun ble erklært «persona non grata» av myndigheter og kastet ut.

Tunisias president er Kaïs Saïed (65). I desember 2021 vant Kaïs presidentvalget. Men tunisere klager på at presidenten oppløste nasjonalforsamlingen i juli 2022 og at han styrer med jernhånd. I over uke har motstandere sittet i celler. Det er radiosjef, forretningsmann og opposisjonelle aktivister fra det islamistiske partiet Ennahdha.

Fri Verden Media

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *