fredag , 19 april 2024
Home SIKKERHET Burkina Faso: Leger Uten Grenser stanser sine aktiviteter
SIKKERHET

Burkina Faso: Leger Uten Grenser stanser sine aktiviteter

Medlemmer av organisasjonen ble drept etter terrorangrep nordøst i landet.

To hjelpearbeidere til Leger Uten Grenser ble dødelig angrepet den 8.februar 2023 på Mohoun-Løkken, i nordøstlige Burkina Faso (Vest-Afrika).  De drepte var logistisk-veileder Souleymane Ouedraogo og bilsjåfør Komon Dioma.

Ofrene var i et kjøretoy på vei mot byene Dedougou og Tougan med 2 leger da de ble angrepet. Som en følge av dette, kunngjorde organisjonen i en pressemelding 17.februar 2023 at den stanser sine aktiviteter i Burkina Faso. Ifølge sjefen for Leger Uten Grenser, Isabelle Defourny, kommer denne avgjørelsen fordi NGO-en er i sorg og en risikovurdering er nødvendig før man  gjenopptar oppdrag.

I nesten 8 år har Burkina Faso gjennomgått terrorhandlinger i nord og i øst. Terrorgrupper har drept over 10 000 siviler, ifølge landets justisdepartement.

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *