fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE RD Kongo : Væpnede opprørere drepte 20 og voldtok 66
LEDELSE

RD Kongo : Væpnede opprørere drepte 20 og voldtok 66

Amnesty International offentliggjorde en overveldende rapport om krigsforbrytelser utført av M23 som angriper øst i landet.

20 menn ble summarisk henrettet og 66 kvinner  voldtatt av M23. Det meldte Amnesty International i en rapport utgitt  17.februar 2023 på sin nettside. Amnesty International er en organisasjon som beskytter og fremmer menneskerettigheter verden over. M23 er navnet til den væpnede opprørsgruppen som har angrepet Den Demokratiske Republikken Kongo sin østlige del. M23 får hjelp fra nabolandet Rwanda, som har alltid motarbeidet  den kongolesiske regjeringen.  

Ifølge Amnesty International fant angrepenene sted mellom 21. og 30.november 2022 i Kishishe. Dette er en landsby som ligger nord i Kivu. M23 ville  straffe disse folkene for deres støtte til FDLR og Maï Maï, som er rivaliserende væpnede grupper.

Amnesty International meldte at voldtektofre mottok behandling på lokale helsesentre. Men en sykepleier fortalte til Amnesty at helsesentrene manglet både nok utstyrer og pleiepersonell. Med hensyn til rettferdighet lovet de kongolesiske myndighetene straff mot de ansvarlige for disse forbrytelsene mot menneskeheten. Men ingen stilles for retten så langt, skriver organisasjonen.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *