fredag , 24 mai 2024
Home Uncategorized Libya: En aktivist døde i fengsel
Uncategorized

Libya: En aktivist døde i fengsel

FN ba lokale påtalemyndigheter granske saken. Ifølge politikilder mistet aktivisten livet i et forsøk på å rømme fra fengsel.

Reuters opplyste mandag 22. april 2024 at FNs misjon til Libya ba lokale påtalemyndigheter på Benghazi, øst for Libya, undersøke dødsfallet i fengsel av en aktivist. Siraj Dughman hadde sittet i fengsel siden i fjor da han døde. Dughman satt bak lås og slå i en militærleir på Rajma, 27 kilometer fra Benghazi. Benghazis internsikkerhetsbyrå forklarte overfor Reuters at Dughman døde etter et fall da han forsøkte å rømme fra fengselet.

Aktivisten og fire andre ble pågrepet i fjor for å ha deltatt i et møte der avsettelse av både myndigheter og militære ledere ble diskutert. Internsikkerhetsbyrået la til at Dughmans forvaringsforhold respekterte internasjonale standarder knyttet til menneskerettigheter. Det benektet FNs misjon som mente de pågrepne heller opplevde vilkårlig arrest og forvaring.

Fri Verden Media/Reuters      

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *