fredag , 24 mai 2024
Home HUMANITAER Titusenvis familier har blitt hjemløse i Kambodsja
HUMANITAER

Titusenvis familier har blitt hjemløse i Kambodsja

Foto: Amnesty International

Regjeringa har tvangsflyttet dem fra Angkor Wat som står på UNESCOs verdensarvliste. Men steder de har flyttet til mangler grunnleggende sosiale tjenester.

Siden fjorårets andre semester har kambodjanske myndigheter tvangsflyttet 10 000 familier fra Angkor Wat de hadde bodd ved siden av over generasjoner og i årstusener.  Det opplyste NGO-en Amnesty International 14.november 2023. Angkor Wat ligger i byen Siem Reap, i sentrum av Kambodsja. Stedet er best kjent for sine historiske templer og  oppføres på UNESCOs verdensarvliste. Statsministeren Hun Sen planla å beskytte området da ekspropriasjonen startet.

Amnesty International-forskere intervjuet hundrevis tvangsflyttede som fortalte at de fikk ikke forhåndsvarsel angående beslutningen. I tillegg kunne befolkningen ikke protestere imot tvangsflyttingen grunnet trusler og presset. Dessuten, melder Amnesty International, er steder de har flyttet til, blitt dårlig forberedt og mangler drikkevann, boliger, helsetjenester og tilgang til levebrød.

Fri Verden Media     

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *