fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE Hong Kong: Passene til 6 pro-demokrati-aktivister tilbakekalt
LEDELSE

Hong Kong: Passene til 6 pro-demokrati-aktivister tilbakekalt

Foto: AFP

Aktivistene lever i Storbritannia. Lokale myndigheter mener de utgjør trusler mot nasjonal sikkerhet.

Hong Kongs regjering har utlyst onsdag 12. juni 2024 at passene til 6 pro-demokrati-aktivister er tilbakekalt, melder tv-kanal France 24 som siterer det franske nyhetsbyrået Agence France Presse. Aktivistene lever i Storbritannia der de flyktet til av forfølgelser. Lokale myndigheter mener de er kriminelle som etterlyses og lever i skjul i Storbritannia der de har engasjert seg i aktiviteter som truer nasjonal sikkerhet.

En sikkerhetslov trådte i kraft i Hong Kong fra og med 30.juni 2020. Mange menneskerettsorganisasjoner, både nasjonalt og internasjonalt, mener loven er en trussel mot ytringsfrihet. I henhold til sikkerhetsloven ble 14 aktivister funnet skyldige for subversjon.

Hong Kong er en tidligere britisk koloni som i 1997 ble en kinesik region med spesiell status.

Fri Verden Media/France 24

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *