lørdag , 13 juli 2024
Home ARBEIDSRETT Kamerun: Lønnsøkning til tjenestemenn og soldater
ARBEIDSRETT

Kamerun: Lønnsøkning til tjenestemenn og soldater

Dette kunngjorde president Paul Biya. Bedre lønn vil hjelpe arbeidere i den offentlige sektoren til å takle økningen i matpriser. 

Mandag 6.mars 2023 signerte presidenten i Kamerun Paul Biya en avtale om 5,2% lønnsøkning til tjenestemenn og soldater. Tiltaket tok effektivt i forrige måned.

Ifølge den kamerunske regjeringen kommer lønnsøkningen etter      at bensinprisene gikk opp. Dette medførte vekst i prisen på matvarer og offentlig transport.

I år 1993 under den økonomiske krisen kuttet staten på over 50% i lønningene til arbeidere i det offentlige. Derfor mener flere kamerunske tjenestemenn at  økningen på 5,2% er ubetydelig.

Fri Verden Media med Financial Afrika og Investir au Cameroun

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *