lørdag , 20 april 2024
Home LEDELSE Tunisia: Verdensbanken stanset hjelpeprogram med regjeringen
LEDELSE

Tunisia: Verdensbanken stanset hjelpeprogram med regjeringen

Beslutningen kommer etter rasisme som i det siste har rammet svarte innvandrere 

I et brev sendt mandag 6.mars 2023 til tunisiske myndigheter, suspenderte Verdensbanken  et hjelpeprogram til Tunisia. Årsaken er rasistisk jakt på de svarte innvandrerne som tunisiere har ført i de siste ukene. Verdensbanken spesifiserte i tillegg at pågående programmer ikke er påvirket av avgjørelsen.

Den 21.februar 2023 under det nasjonale sikkerhetsrådets møte, slo president Kais Saied fast at Tunisia ikke vil bli et afrikansk land uten forhold til den arabiske verdenen. Uttalelsen førte til undertrykkelse av statsborgere fra Afrika sør for Sahara som har bosatt i Tunisia. Hundrevis av statsborgere fra land som Elfenbenskysten, Mali og Guinea ble fløyet tilbake etter å ha blitt truet med rasistisk vold i Tunisia.

I en pressemelding publisert søndag 5 mars kunngjorde den tunisiske regjeringen  noen tiltak for p de svarte innvandrerne. For eksempel  midlertidig oppholdstillatelse på ett år gyldig for studenter. Kortet kan fornyes valgfritt. Et grønt mobilnummer har blitt innført til de som står overfor urettferdighet på grunn av hudfarge. Verdensbanken meldte at det skal sørges for at disse tiltakene tas i bruk for å gjøre slutt på stans av hjelpen.

Fri Verden Media med Agence France Presse 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *