torsdag , 20 juni 2024
Home LOVEN Indonesia: En skuespiller dømt til 7 måneders fengsel for blasfemi
LOVEN

Indonesia: En skuespiller dømt til 7 måneders fengsel for blasfemi

Skuespilleren ble tiltalt for å ha spøkt med navnet «Muhammad». Noe som skulle ha brutt landets blasfemilov.

Skuespilleren Aulia Rakhman ble tirsdag 11. juni 2024 dømt til 7 måneders fengsel i Lampung tingrett i Indonesia, opplyste nyhetsbyrået Reuters. Rakhman ble funnet skyldig for å ha spøkt med navnet Muhammad, den muslimske profeten.

Under en forestilling på Lampung i desember i fjor uttalte artisten at navnet «Muhammad» ikke ennå er hellig fordi selv fanger bærer det. Videoen av forestillingen gikk viralt på sosiale medier.

Kjennelsen forårsaket krasse kritikker fra lokalt sivilsamfunn. Usman Hamid er direktør for Human Rights Watch i Indonesia. Han forklarte til Reuters at mange uskyldige ble fengslet grunnet feiltolkning av  blasfemilov. Hamid oppfordret lokale myndigheter til å avskaffe den omstridte lovbestemmelsen.

Fri Verden Media/Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *