tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Salvador: Pensjonert hæroffiser pågrepet i USA
LOVEN

Salvador: Pensjonert hæroffiser pågrepet i USA

Antonio Garay er anklaget for å være involvert i massakren av sivile i begynnelsen av 1980-tallet. 

USAs politi meldte torsdag at Roberto Antonio Garay Saravia ble pågrepet. Han er en pensjonert hæroffisier fra Salvador(Sentral-Amerika)  Militær toppsjefen er fengslet i New Jersey delstaten. 

Mellom 1981 og 1985 var Roberto Antonio Garay sjefen for en spesiell bataljon av salvadoransk hæren. Bataljonen hett Atlacatl. Antonio Garay er mistenkt for å ha beordret massakren av nesten 1000 sivile i 1981. Dette skjedde under borgerkrig i El Mozote, øst i Salvador. Over 75 000 omkom etter konflikten. 

Roberto Antonio oppga falske opplysninger av hendelsen da han søkte om oppholdstillatelse i USA, meldte politiet. USAs innenriksminister  John K.Tien erklærte de som har begått krigsforbrytelser i utlandet er ikke velkommen i  amerikansk territoriet. 

Fri Verden Media med Reuters

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *