tirsdag , 16 april 2024
Home SIKKERHET Sudan: Her er krigsherrer involvert i etnisk rensing i Darfur
SIKKERHET

Sudan: Her er krigsherrer involvert i etnisk rensing i Darfur

De krigsforbryterne tilhører begge Rapid Support Forces og allierte arabiske militser.

28.desember 2023 avdekte det britiske nyhetsbyrået Reuters identiteter av krigsherrer som har vært involvert i etnisk rensing overfor Massalit-folkegruppen på El-Geneina, vest for Darfur, i Sudan. Fredag 15. desember 2023 meldte Reuters at i Sudan har den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF) sammen med allierte arabiske militser, drept tusenvis mennesker tilhørende Massalit-folkegruppen. Av de drepte er 33 små gutter og jenter. De fleste ble skjøt da under angrepet forsøkte de å flykte fra El Geneina med mødrene sine. Kvinner har blitt utsatt for seksuelle overgrep. Massalitene preges av svart hudfarger.

Reuters’ undersøkende journalister intervjuet  de overlevde som identifiserte seks RSF-ledere og arabiske militssjefer bak disse krigsforbrytelsene. Av krigsherrene som vitnerne nevnte, er RSF-lederne Abdul Rahman Juma og Idris Hassan, viseguvernøren Massar Aseel, militssjefen Moussa Angir og en militsmann kjent som «The Hyena». Ifølge Reuters fortalte ICC-aktoren FNs sikkerhetråd at hans kontor undersøker disse grusomhetene.

Fri Verden Media/Reuters  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *