lørdag , 22 juni 2024
Home SIKKERHET Israel: Drapet på 12 israelske gisler må undersøkes
SIKKERHET

Israel: Drapet på 12 israelske gisler må undersøkes

Foto: Orient XXI

En tidligere opposisjonspolitiker mente israelske styrker drepte gislene i henhold til Hannibal-protokollen.

Ifølge det tyrkiske nyhetsbyrådet Anadolu, ba Shelly Yachimovich om at drapet på 12 israelske gisler på Gaza, undersøkes. Hendelsen fant sted 7.oktober 2023 i angrep på Gazastripen da Israel-Palestina-konflikten brøyt ut. Av gislene var barn. Yachimovich er tidligere leder av det israelske arbeidspartiet.

Politikeren skrev søndag 24.desember 2023 på X (tidligere Twitter) at israelske soldater drepte gislene i henhold til Hannibal-protokollen. Ifølge denne avtalen, er en død israeler viktigere enn annen tatt som gissel av fiende. Protokollen ble innført av en gruppe forsvarsledere i 1986 og avskaffet i 2016.

Yachimovich hevdet at Israels forsvarsledelse har forhindret undersøkelse om saken. Den amerikanske avisen New York Times avslørte eksklusivt skandalen.

Fri Verden Media/Anadolu     

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles