lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Uganda: Homofile risikerer dødsstraff
LEDELSE

Uganda: Homofile risikerer dødsstraff

Ugandas president Yoweri Museveni. Foto: AFP
Ugandas president Yoweri Museveni. Foto: AFP

Nasjonalforsamlingen vedtok ny lov mot LHBT-samfunnet. FN og flere menneskerettsorganisasjoner fordømmer. 

Homofile er i fare i Uganda, et land øst i Afrika. Tirsdag vedtok parlamentet lov som straffer hardt LHBT-samfunnet. I henhold til den nye loven blir homofili  forbrytelse som kan fører til dødsstraff. 

Avgjørelsen har skapt raseri over verden. Talsmann for USAs sikkerhetsråd John Birdy foreslo økonomiske sanksjoner mot Uganda om landets president Yoweri Museveni bekrefter den drakoniske loven. 

Menneskerettsorganisasjoner reagerte også sterkt mot trusselen som henger  over LHBT i Uganda. I en pressemelding Amnesty International offentliggjorde den 22. mars 2023 på sin nettside oppfordret NGO-en Museveni til å avvise loven. Uganda er et av verdens hardeste land mot LHGT. 

Fri Verden Media  med Associated Press 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *