tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Sverige: Adopterte barn fra Sør-Korea skaper kontrovers
LEDELSE

Sverige: Adopterte barn fra Sør-Korea skaper kontrovers

En ekspert mener sørkoreanske barna  har vært adoptert i Sverige på utenrettslig måte i tiår. 

Anna Singer er svensk juridisk eksperten og underviser ved Uppsalas Universitet, nord i den svenske hovedstaden Stockholm. I en prat med journalister i den amerikanske nyhetsbyrået Associated Press fortalte hun at tusenvis  av barna fra Sør-Korea hadde blitt ulovlig adoptert i Sverige mellom 1970- og 1980-tallene. Ifølge Singer er det mulighet at barna ble fjernet av foreldrene deres. 

Singer var på besøk i Sør-Korea forrige uke for å  undersøke saken. Universitetslæreren hevdet at sør-koreanske byråer som formidlet adopsjon til Sverige, brukte falske dokumenter.Underviseren ville også finne ut hvordan var svenske foreninger involvert i skandalen. Sørkoreanske barna ble sendt til Sverige for adopsjonen da regjeringene ønsket både  å redusere antall innbyggere og skape forhold til demokratiske land i Europa og Amerika.

Over 40 barn har blitt spurt av Singers team siden februar 2022. Noen av disse barna kommer fra Brasil, Chili og Columbia. I løpet av de siste seks tiårene ble omtrent 200 000 barn sendt for adopsjonen til de vestlige landene som USA, Danmark, Sverige og Frankrike.   

Fri Verden Media med Associated Press

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *