lørdag , 20 april 2024
Home HUMANITAER 127 omkom etter flom i Rwanda
HUMANITAER

127 omkom etter flom i Rwanda

-Flom i Rwanda har medført jordskred

-Rwandas president Paul Kagame sa han overvåker situsajonen

Minst 127 er bekreftet døde etter flom i Rwanda. Nat til 3.mai regnet det kraftig. Regnet har medført jordskred. Katastrofen har rammet byer nord, sør og vest i landet.

Flommen i Rwanda og jordskredet har også ødelagt åkrer, hus og veier. Visetalsmann i presidents kontor gikk til Rubava. Dette er en av de rammede byene. Alain Mukuralinda var på Rubava for å sørge for flyttingen av de ofrene som mistet boligene  deres.

Presidenten for Rwanda, Paul Kagame reagerte etter flommen:

– Mine mest oppriktige kondolanser til familiene og kjære til ofrene for jordskredene og flommene som skjedde i natt i de vestlige, nordlige og sørlige provinsene. Vi gjør alt i vår makt for å håndtere denne vanskelige situasjonen. Jeg personlig overvåker nøye situasjonen, skrev Kagame på sin Twitter-side den 3.mai 2023.

Fri Verden Media med Agence France Presse

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *