lørdag , 13 juli 2024
Home SIKKERHET Palestina: Hamas innblandet i seksualforbrytelser
SIKKERHET

Palestina: Hamas innblandet i seksualforbrytelser

Hamas-krigere. Foto: ABC
Hamas-krigere. Foto: ABC

En FN-rapport  viser at Hamas begikk seksuelle overgrep da konflikten mellom Israel og Palestina brøt ut i oktober i fjor.

Tirsdag 5. mars 2024  meldte Reuters om at det er grunner til å tro Hamas-opprørsgruppen begikk seksualforbrytelser i angrep på Israel 7.oktober 2023. Det britiske nyhetsbyrået baserer seg på en 24 siders rapport som FN la frem mandag 4.mars 2024.

Ifølge FN-rapporten tydde Hamas til noen former for seksuell vold deriblant kjønnlemletelse, seksualisert tortur samt grusom, umenneskelig og nedverdigende behandling. Noe som den bevæpnede gruppen har alltid avvist.   

Et FN-forskerteam ledet av Pramila Paten var på oppdrag i Israel fra 29.januar til 14.februar 2014 for å samle, analysere og verifisere opplysninger  om seksuell vold kynttet til 7.oktobers angrep. Hittil har over 30 000 palestinere dødd i den pågående konflikten, ifølge offisielle tall fra Gazas helsedepartement. 

Fri Verden Media-Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *