lørdag , 20 april 2024
Home ARBEIDSRETT Tunisia: Svarte innvandrere opplever rasisme
ARBEIDSRETT

Tunisia: Svarte innvandrere opplever rasisme

Flere har blitt utsatt for fengsling, utvisning eller oppsigelse på jobb.

Ifølge tunisiske foreninger bor mellom 30 000 og 50 000 fra Afrika sør for Sahara i Tunisia. Flertallet er ulovlige innvandrere som ikke lyktes i å bli med til Europa. Men i uker har svarte innvandrerne gjennomgått forfølgelser. Noen har mistet jobb, bolig og blitt bedt om å forlate landet.  Andre som myndighetene har mistenkt for overgrep eller ran fikk fengsling.

I 21.februar 2023 avholdte det nasjonale sikkerhetsrådet møte ledet av president Kaïs Saïed. Kaïs slo fast at de svarte innvandrerne skaper usikkerhet i mange tunisiske byer og at de må bli utvist. I tillegg fremhevet presidenten at Tunisia ikke kan bli et afrikansk land uten et forhold til den arabiske verdenen.

Denne uttalelsen sjokkerte flere i og utenfor Tunisia. I en pressemelding fordømte Den Afrikanske Union «rasistiske og sjokkerende erklæringer overfor afrikanske borgere», skrev Moussa Faki Mahamat. Han er Afrikaskommisjonens president. Lørsdag 25.februar protesterte tusenvis av tunisere mot Kaïs tale: «Tunisia er ikke et rasistisk land, våre brødre fra Afrika Sør for Sahara må være sikre på at de er hos dem og at vi støtter dem», ropte en demonstrant under protesten.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *